Voordelig shoppen? Ga de stad uit!

sale shoppen stad uit

18 jan Voordelig shoppen? Ga de stad uit!

Januari is inmiddels al weer een aantal weken oud en de sale is aan. De kortings­percentages vliegen je om de oren en al je mede-koopjesjagers zijn op het slagveld afgekomen. Het is een race naar de mooiste koopjes en dus is de kans ook groot dat je geregeld achter het net vist. Hierbij wil ik graag een kleine tip delen die mij de afgelopen jaren erg veel goede dealtjes heeft opgeleverd.

Ik heb vijf jaar lang in Utrecht gestudeerd, een mooie stad met voldoende shopgelegenheid. Het enige probleem: er zijn te veel kapers op de kust! Niet alleen de inwoners – de talloze Utrechtse studentes – maar ook de vele “vriendinnen-die-een-dagje-gaan-shoppen-in-de-stad-types”. Allemaal meiden van pakweg 17-26, allemaal op zoek zijn naar die hippe kleding, bijna allemaal dezelfde maat. Het kwartje viel toen ik hier eens met mijn moeder een dagje ging winkelen. In haar eigen middelgrote dorp met bescheiden winkelstraat had ze moeite met het vinden van leuke kleding. In dit bruisende Utrecht, met al dat jonge publiek, blijven er echter stapels liggen van maatje 40 en groter.

Ik vroeg me af of het vice versa ook zo zou werken. Zou het gemakkelijker zijn om als “jonge meid” afgeprijsde kleding te shoppen in de wat kleinere plaatsen. Ik nam de proef op de som en viel direct met mijn neus in de boter. 70% hier, 3 halen 1 betalen daar. En niet alleen maar super vage maten en modellen, maar grote keus uit toffe kleren en schoenen. Er ging een wereld voor me open. En man, wat was het daar lekker rustig shoppen in vergelijking met de chaos op een gemiddelde zaterdamiddag in Utrecht (of word ik nu gewoon oud?). Tegenwoordig vermijd ik de grote steden zoveel mogelijk en ga op zoek naar de pareltjes in de middelgrote plaatsen.

Dus bij deze mijn tip aan jou: wil jij optimaal kunnen profiteren van de uitverkoop? Vermijd dan eens de grote steden en met name de studentensteden. Ga op zoek naar een kleinere stad – die vanzelfsprekend wel beschikt over een behoorlijke winkelstraat.

Succes!

Fleur

Reageren